Belgien indfører forbud mod halalslagtning

Belgien indfører forbud mod halalslagtning – slagtning uden bedøvelse i 2019. Forbuddet er dog ikke nationalt, da regionen Bruxelles hvor hovedstaden ligger, har valgt ikke at følge lovforslaget.

Regionerne Wallonia og Flandern er skuffet over at Bruxelles ikke følger deres eksempel.
Bruxelles, som har en stor muslimsk befolkning, er blevet kendt for områder i byen som det indvandrertætte distrikt Molenbeek, som blev berygtet på grund af antallet af radikale islamiske ekstremister, der kommer derfra. I 2017 blev det afsløret, at 51 foreninger, der opererer i Molenbeek, havde direkte forbindelser til radikal islamisk terrorisme.

Loven er ikke totalitær, som man ser i Danmark, Sverige og Schweiz, men giver mulighed for muslimer at halalslagte uden bedøvelse ved Eid i specielt godkendte slagterier, som er overvåget af en dyrlæge. Til disse højtider er det stadig tilladt at skære halsen over på kreaturer og lade dem forbløde. En slagtemetode som for længst er kategoriseret som alvorlig dyremishandling.

Muslimer har prøvet at bruge religionsfriheden som et argument for at fortsætte slagtninger uden bedøvelse, men EU retten har fastslået at det ikke går ud over religionsfriheden, da der stadig er mulighed for at halalslagte i særlige slagterier.

Fakta om halalslagtning i Danmark.
I 2009 fik EU udarbejdet en rapport over emnet. Rapporten hedder Dialrel og handler om dyrevelfærd i forbindelse med rituel slagtning. Rapporten er lavet i samarbejde mellem forskellige veterinære institutioner i flere lande. Man kunne formode at EU havde forventet at denne rapport ville give grønt lys til rituelle slagtninger, men den gjorde det modsatte. Slagtning uden bedøvelse er dyremishandling, slår rapporten fast. Slagtning med bedøvelse efter halssnittet er også dyremishandling, og slagtning med en mildere form for bedøvelse – kendt fra Danmark i form af Cashknocker til kreaturer og elektriske bade til kyllinger er en dårlig bedøvelsesform som bør udfases. Måske er dette årsagen til at rapporten sjældent nævnes i Danmark, da vore slagterier har valgt at semihalalslagte størstedelen af kreaturerne, og de store kyllinge slagterier udelukkende slagter halal – et underligt valg, da eksporten af oksekød til de muslimske lande kun udgør 0.3% af den danske eksport.

EU forordningerne
En EU forordning slår fast at den halalslagtning (med, eller uden bedøvelse) og schæhtning medfører øget risiko for kontaminering af kødet på grund af halssnittet, og bør derfor udelukkende bruges i undtagelsestilfælde til rituel slagtning – En forordning danske slagterier har valgt ikke at overholde.
En anden EU forordning slår fast at de elektrisk bade skal udfases, også en EU forordning som Danmark ignorerer, hvilket blandt andet ses ved at dyrevelfærdsorganisationer som Dyrenes Beskyttelse direkte anbefaler danskerne at købe kyllinger der er slagtet ved denne metode med deres mærke “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” En lidt underlig anbefaling, da Dyrenes Beskyttelses dyrlæger påstår at de arbejder på et forbud mod den samme bedøvelsesmetode som de anbefaler.

https://www.breitbart.com/europe/2018/08/22/belgium-bans-halal-slaughter-but-muslims-in-capital-brussels-are-exempt/

http://edit.foedevarestyrelsen.dk/Kontrol/Kontrolkampagner/kontrolkampagner_2009/Documents/76b48861ac844f1d84c5297a0c615f3c8532004kons999.pdf

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R1099&from=DA

https://www.reuters.com/article/us-eu-court-halal/eu-top-court-upholds-belgian-limits-on-halal-slaughter-idUSKCN1IU1CK

2 meninger om “Belgien indfører forbud mod halalslagtning”

 1. Omkring halalslagtning og halalkød i kølemontrene er vi kristne danskere til grin for os selv i vores eget land. Og det skyldes i første række Folketingets tåbelige politikere, som blindt politisk korrekt lytter til alt fra mastodonterne EU og FN, men byrådenes og regionernes politikere er lige så dumme. Hertil kommer, at vores økonomiske, journalistiske og kulturelle elite gør alt for at bakke politikernes blinde korrekthed op. Personligt gør jeg alt for at slippe for at indtage/købe halal-slagtet fødevare. Dels fordi jeg som kristen ikke vil indtage afguds-tilbedt kød, dels fordi jeg siden Muhammed-krisen har boykottet alt, som har med islam/muslimske lande at gøre, dels fordi jeg går massivt ind for dyrevelfærd. Allerede flere år inden, at “admin” begyndte at skrive sine meget rosværdigede artikler om halal-problemet, havde jeg skrevet og ringet til nær sagt alle fødevarebutikker i mit område (Greve), og faktisk også fået svar fra alle. Irma påstod, at de slet ikke havde halal-varer ! Der gik kun få år før jeg med selvsyn kunne konstatere, at butikken i rigeligt mål havde halal-slagtet kylling fra Frijsenborg, Rose og Danpo. Til deres ros må jeg sige, at butikken nu ind imellem har Sødam-kylling og ifølge ret frisk oplysning fra Sødam halal-slagter firmaet FORTSAT ikke. Bilka kunne henvise til, at oksekød fra USA IKKE var halalslagtet, men alt andet kunne butikken ikke sige god for. Netto kunne kun henvise til, at Løgismose produkter ikke var halalslagtede. Fakta kunne fastslå, at Sødam kyllinger og FRITGÅENDE og ØKOLOGISKE kyllinger fra De Danske Familiegårde (DDF) ikke var halalslagtede, men at DDF´s andre kyllinger VAR halal-slagtede. Dette in mente, når vi ser DDF´s jævnlige reklame i TV ! Rema er blandt de værste ! Bortset fra kyllinger/kyllingestykker fra Rokkedahl er ALT halal-slagtet. Føtex fører ind imellem fritgående og/eller
  økologisk kylling (forskellige små firmaer) som ikke er halal-slagtede ! Kalkun er ALTID halal-slagtet, ifølge hvad jeg har kunnet få styr på.
  Jeg har både skriftligt og verbalt kontaktet COOP (er medlem) og Dyrenes Beskyttelse (mange, mange årigt medlem) omkring halalproblemet, og kun fået vege svar. Begge hæfter sig ved, at slagterierne jo overholder “lovgivningen”, men ingen af dem kan lide og jeg gør opmærksom på dyremishandlingen. Specielt Dyrenes Beskyttelse havde svært ved at forklare, hvordan de kunne stå inde for deres “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” på halal-slagtede varer. Jeg truede med at udmelde mig og ophøre med mine pænt store årlige pengedonationer ved juletid. Desværre taler og skriver jeg formentlig for døve øren.
  Kun ét af Folketingets aktuelle partier interesserer sig for denne for Danmark så utrolig vigtige diskussion om halal: Dansk Folkeparti. Stor ros for dette. Ved det kommende folketingsvalg er det sandsynligt, at den blå regering faktisk allerede har solgt sig selv og derved overlader dirigentstokken til de røde partier, som i den grad er svage over for islamiske ønsker. Til gengæld er det sandsynligt, at Nye Borgerlige kommer ind, og det kan kun være til gavn for denne diskussion og burde være en hjælpende hånd til Dansk Folkeparti i halal-kampen.
  Til “admin”: Bliv ved. I er på rette spor.

  1. Du er jo også velkommen til at skrive artikler til dette site, eller til den del der er på facebook. Vi arbejder lidt på at gøre dette site mere brugt, så alt er velkommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *