Forsvandt halalkødet fra Hvidovre Hospital?

Havde det så en effekt, dengang i 2013, da hele Danmark var i oprør over at høre at Hvidovre hospital aktivt tilvalgte halalkød?

Vi taler jo ikke om et tilvalg, rettet mod det muslimske mindretal på hospitalet. Det der fik danskerne op i det røde felt var at Hvidovre Hospital, tilvalgte halalkød til alle patienter. Hospitalet indrømmede det helt åbent, men hospitalet havde tilsyneladende glemt at underrette en del patienter om dette. Man kunne stadig finde retter med svinekød, men alt oksekød og kylling var halal.

Balladen tvang hospitalet til at ændre praksis, og ikke indkøbe halalkød, så man må jo sige at danskernes harme og protester havde en effekt.

Men vil det så sige at hospitalet i dag ikke serverer halalkød?
Skriver man til hospitalet og spørger er svaret nej – men tjekker man hvilke firmaer man køber kød ved, må det korrekte svar være…. Måske!

Indkøbet bliver foretaget ved de virksomheder som handler med de store “måske halalslagterier” i Danmark, som skare, Danish Crown og Hadsund – “Nordic beef” alle sammen steder der ikke vil indrømme hvor stor en del af deres produktion er halal – De kan heller ikke fortælle hvordan forbrugerne kan finde ud af, om kødet er halal.

Så ja… kritikken sejrede, men morallen tabte igen!

Link til artikel fra billede øverst https://www.hvidovrehospital.dk/presse-og-nyt/pressemeddelelser-og-nyheder/nyheder2013/Sider/Halal-debatten-er-naaet-til-Hvidovre.aspx

Link til artikel fra billede nederst https://www.dr.dk/nyheder/indland/antiislamister-i-protest-over-halalslagtet-koed

2 tanker om “Forsvandt halalkødet fra Hvidovre Hospital?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *