Halalslagter i Bazar vest påstår at halalkød er mere rent, men glemmer at man kan læse hans kontrolrapport.

I et indlæg på “Vores Brabrand” forklarer halalslagter Mohammad Aoud fra sin forretning i Bazar Vest at halalkød er mere rent end almindeligt dansk slagtet kød.

Det er selvfølgelig en sandhed med  modifikationer da selv Landbrug & Fødevarer indrømmer at en halalslagtning forurener mere end konventionel slagtning. Halssnittet, hvor man skærer både spiserør og luftrør over forurener det omkringliggende kød, så dette må skæres fra til destuering. Slagtemetoden er så forurenende, at man fra EU’s side har valgt at forbyde den iflg. EU’s fordning 853. Slagtemetoden må, i følge EU, ikke bruges ved andre slagtninger end halalslagtninger i Danmark pga. kontamineringsrisiko.

Men det underholdende ved slagter Mohammad Aoud’s udtalelser er, at han helt glemmer at almindelige borgere kan læse hans kontrolrapporter.
Og her virker det ikke til at fødevarehygiejne er et emne der fylder ret meget i slagter Mohammad Aoud’s butik.
(læs mere under billedet)

Artiklen hvor Mohammad Aoud påstår at halalkød er mere rent kan læses her: https://voresbrabrand.dk/lokalefortaellinger/uenighed-om-halalslagtet-koeds-sundhed/

Følgende er et uddrag af de to sidste kontrolrapporter fra slagter Mohammad Aoud butik… lang og skræmmende læsning.
Du kan læse rapporterne i deres helhed her og her.

  • 91 lammehoveder er beslaglagt, da Mohammad Aoud ikke kan dokumentere hvor de kommer fra.
  • 60 kg. hakket oksekød i fryseren beslaglagt, da Mohammad Aoud ikke kan dokumentere hvor det kommer fra.
  • 60 kg. hakket oksekød i butikken beslaglagt, da Mohammad Aoud ikke kan dokumentere hvor det kommer fra.
  • 30 kg. afskær af oksekød i rød plastkasse uden mærkning beslaglagt, da Mohammad Aoud ikke kan dokumentere hvor det kommer fra.
  • Vakuumpakket afskær fra oksekød på skærebrædt beslaglagt, da Mohammad Aoud ikke kan dokumentere hvor det kommer fra.
  • Desuden kontrolleret sporbarhed på frosne lammetunger. Virksomheden har fremvist håndskrevet faktura fra en registreret fødevarevirksomhed, hvoraf det fremgik, at der var foretaget rettelser i teksten. Virksomheden forklarede, at teksten var oversat til. Der var ingen mærker på vakuumpakker med lammetunger – Herfor indskærpelse  som medfører gebyrbelagt opfølgende kontrol.
  • Fordærvet kød der skal til destruktion opbevares sammen med fødevarer på frost.
  • På loftet opbevares kød til destruktion, men da der er huller i gulv, og køledisk med kød står nedenfor, riskerer man at forurene kødet i køledisken.
  • Et lagerlokale fremstår rodet, og det indskærpes at man ikke må opbevare fødevarerelaterede produkter sammen med brugte bildæk. – Indskærpelse medfører gebyrbelagt opfølgende kontrol.
  • Virksomheden kan ikke fremvise en risikoanalyse – Herfor indskærpelse  som medfører gebyrbelagt opfølgende kontrol.

Han er jo heldig at man kun kan få en gebyrbelagt opfølgende kontrolpr. kontrol rapport for der var jo rigeligt at tage af. Hvorfor ovennævnte ikke har medført en politianmeldelse, kan man jo spørge Fødevarestyrelsen- men da det typisk tager over en måned før Fødevarestyrelsen svarer, skal man nok ikke forvente en reaktion der kan følge op på ovenstående.

 

 

5 meninger om “Halalslagter i Bazar vest påstår at halalkød er mere rent, men glemmer at man kan læse hans kontrolrapport.”

    1. Lige præcis. Deres slagte metode og bønner kan de beholde i deres eget land. Forbyd det og helst i dag

  1. Halalslagtning bør forbydes i Danmark. Når man rejser rundt i verdenen, så opfører man sig gæst. Indordner sig efter landets kultur. Spiser den mad der serveres på trods af religion eller ej.

  2. En hund slikker sig jo også i røven for at holde sig ren . Så set fra hans målestok, hvad der er rent, har han sikkert ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *